Da moramo zdravo jesti, sad to vrlo dobro znamo jer smo u mjesecu listopadu učili upravo o zdravoj hrani. Započeli smo s igrokazom "Tužni kelj" uz kojeg smo naučili da svu hranu uvijek treba probati da bi znali da li nam se sviđa. Napravili smo svoju piramidu zdrave prehrane, sami smo rezali i cijedili voće kako bi pripremili ukusnu voćnu salatu te sok od naranče i limuna. Svakodnevno smo donosili u vrtić plodove koji nam rastu u vrtu kako bi ih mogli promatrati, mirisati i na kraju i isprobati. Sami smo razbijali ljusku oraha i kasnije ga degustirali. Posjetile su nas i naše bake pa smo zajedno s njima napravili ukusnu štrudlu od jabuka i marmeladu koja je vrlo brzo nestala.

Obilježili smo dan pješaČenja ugodnom šetnjom po Frugi.

Ispred našeg vrtića raste jedna maslina, a svi znamo koliko je ona zdrava pa smo zajedno ubrali njene plodove te smo ih solili, a otišli smo i u uljaru Maslina kako bi naučili kako nastaje fino maslinovo ulje. Svi ga jako volimo jesti pa smo ga i sada probali. Bili smo mi jaaaako vrijedni pa smo posijali sjeme salate i peršina, svakodnevno ih zalijevamo i jedva čekamo da izrastu. Družili smo se mi i s našim roditeljima te smo zajedno s njima u našem dvorištu napravili kestenijadu.

Potaknuti pričom o Janku i čarobnom grahu, sadili smo grah koji je sada već visoko izrastao, promatramo ga svakodnevno pomoću povećala. Naučili smo i da kolači ne moraju biti nužno nezdravi pa smo tako sami napravili kolač od jabuke i mrkve, kojeg smo svi kasnije rado pojeli, i shvatili smo da zdravo može biti jako ukusno. Ali nismo mi samo jeli, bojali smo voće napravljeno od tijesta, otiskivali smo u temperu presjek jabuke i  kruške. Izradili smo velike 3D kocke koje slažemo kako bi dobili sliku voća i povrća, igramo memory "zdrava/nezdrava hrana", te igru "pogodi koje sam voće". Naučili smo mi i koje voće veoma sliči našim organima i koje im pomaže da budu zdravi, pa smo napravili plakat kako bi nas svaki dan podsjećao koliko je zdrava hrana bitna da bi narasli i bili zdravi. Nastaviti ćemo mi otkrivati što je sve za nas zdravo i obećajmo da ćemo sve zdravo uvijek rado probati.

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://www.dvp.hr/images/grupe/koralji/10-18