Nakon veljače i putovanja u Francusku,otputovali smo u Španjolsku.O toj zemlji su nam  nešto više rekli mama Doris i Teo koji je otputovao u Barcelonu upoznati Ivana Rakitića.

Pričali su nam o poznatim glazbenim fontanama,o španjolskoj glazbi ¨Flamencu¨,o slikaru Picassu...

Pa su djeca pokušala napraviti Picassovo djelo uz pomoć kolaž papira i ljepila,zatim su puhanjem tempere kroz slamku oslikavali španjolske fontane,izrađivali su od hamera i krep papira tradicionalnu španjolsku odjeću,slušali španjolsku himnu,ali i naučili neke španjolske riječi,

Izrađivali su i španjolske instrumente castanete.A kako nebi zaobišli i poznatu,španjolsku sangriu,djeca su od ananasa,naranče i soka od grejpa napravila ukusni španjolski napitak.

Zatim su radila i fine,španjolske uštipke ¨Churros¨ i basqueski kolač.

Obilježili smo i Očev dan te pozvali očeve na radionicu u skupinu,te su izradili kućicu za barbie lutke,a neki su,očevi u dvorištu vrtića naslikali školicu,cvijeće,devu...

naše putovanje se nastavilo...pa smo iz Španjolske otputovali u Englesku koju nam je prezentirala mama Matea koja je tamo živjela šest mjeseci.

Pričala nam je o engleskoj kraljici,princu Williamu i Kate te o princu Harryu i Megan,pokazala nam je fotografije od Big Bena,Buckinghamske palače,telefonskih govornica i autobusa na kat.

Sa mamom Mateom su djeca izrađivala i engleske kolačiće i pila fini engleski čaj iz porculanskih šalica...

Tko zna koja je europska metropola naša sljedeća destinacija....

Warning: No images in specified directory. Please check the directoy!

Debug: specified directory - http://www.dvp.hr/images/grupe/koralji/03-19