Četvrtak, 21 Svibanj 2020 16:14

Obavijest za roditelje

Poštovani roditelji,

sukladno uputama HZJZ-a i kompletnoj  epidemiološkoj  situaciji  Dječji vrtić „Pahuljica” počinje s  redovnim radom 25. svibnja 2020. godine. S tim danom započinjemo s naplatom usluge za sve korisnike osim onih koji su se odlučili za ispis s krajem mjeseca svibnja i ranije. Molimo vas da slijedite upute koje se dosta razlikuju od dosadašnjeg dolaska  u vrtić kao i odlaska.

 

1. Ulazna vrata vrtića bit će zaključana. Po dolasku pozvonite i pričekajte dolazak službene osobe. Dolazak će se odvijati isključivo u periodu od 6.30 do 08.30 sati, nakon toga dolazak nije moguć pa vas molimo da to poštujete.

2. Ukoliko se ispred vas nalazi drugi roditelj, ostanite  na preporučenoj distanci od 1,5 metara odnosno izvan zgrade vrtića dok roditelj koji je ispred vas ne izađe iz predprostora.

3. Roditelj ne ulazi u prostor vrtića.

4. Odgajatelj ili neki drugi za to zaduženi djelatnik preuzima dijete i obilježeni ruksak ili vrećicu s rezervnom odjećom i djetetovim stvarima (samo dude i boce) za cijeli tjedan ispred ulaza. Kada se dolazak djeteta ustali, čiste će se stvari donositi petkom (ruksak ili vrećica  stoji ne korišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 sati)

5. Da bi mogli boraviti u ustanovi, osoblje i djeca moraju biti u potpunosti zdravi (bez simptoma)

6. U slučaju pojave temperature dok dijete boravi u vrtiću roditelj je obavezan odmah po pozivu  doći po dijete i obratiti se liječniku te odmah nakon obavljenog pregleda javiti  informacije o zdravstvenom stanju djeteta matičnom  odgajatelju.

7. U slučaju bilo kakvih simptoma bolesti bez temperature (iscjedak iz nosa, kašalj, kožne promjene, proljev, povraćanje) odgajatelj će pozvati roditelja i roditelj je obavezan doći po dijete

8. Do daljnjega, nije  moguće donošenje igračaka od kuće kao i dekica, jastuka, četkica za zube  pa vas najljepše molimo da to ne činite.

9. Prilikom dolaska po dijete slijedit će se istu proceduru; dijete će vam predati odgojitelji u istom prostoru kao pri preuzimanju djeteta u vrtić, a odlazak je moguć isključivo u periodu od  12. 30 sati do 13.00 sati i od 15.00 do 16.30 sati. Molimo vas da termin odlaska ujutro pri dolasku prenesete odgajatelju ili dežurnoj osobi na ulazu.